Начало Бокс Стойка и Станимира боксират за финал днес в Париж
0

Стойка и Станимира боксират за финал днес в Париж

Стойка и Станимира боксират за финал днес в Париж
0

Големите звезди на женския ни бокс – Стойка Кръстева и Станимира Петрова ще излязат днес следобед в полуфиналните си мачове от европейската олимпийска квалификация в Париж. Сесията започва от 15:00 часа българско време.

Първа на ринг А ще се качи Кръстева. В категория до 51 килограма двукратната европейска шампионка и двукратна сребърна световна медалистка ще боксира от 15:00 часа срещу туркинята Бусе. Непосредствено след този мач, но на ринг Б, ще се проведе и срещата на Станимира Петрова. Многократната европейска и световна шампионка ще се изправи срещу ирландката Микаела Уолш в полуфинал при 57-килограмовите.

Двете вече си осигуриха квоти за Токио, но въпреки това предстоящите мачове не са без значение. Титла във френската столица носи 400 точки за световната ранглиста. Това ще позволи сериозно изкачване и на двете ни националки и съответно по-приемлив жребий на Игрите в Япония след месец и половина.

До момента боксът има две сигурни квоти. Освен Стойка и Станимира обаче, във федерацията очакват потвърждение на спечелването на още две визи за Токио. Става въпрос за Даниел Асенов (52 кг) и Радослав Панталеев (91 кг). Двамата би трябвало да си осигурят място в японската столица по ранглиста, а това ще бъде потвърдено след края на квалификацията в Париж.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.