Начало Бокс Стойка Кръстева се включи в кампания за борба с противообществени прояви на малолетни (СНИМКИ)

Стойка Кръстева се включи в кампания за борба с противообществени прояви на малолетни (СНИМКИ)

Стойка Кръстева се включи в кампания за борба с противообществени прояви на малолетни (СНИМКИ)
0

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева се включи в поредната инициатива за популяризиране на бойния спорт сред децата и като средство за справяне с уличната агресия.

Златната ни медалистка от Токио в категория до 51 килограма направи специална демонстрация пред ученици от 16 основно училище „Райко Жанзифов“ като част от кампанията „Надежда за шампиони“. Тя е от календара на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район „Надежда“.

Демонстративната тренировка се случи в двора на училището, а заедно с Кръстева бе и личният ѝ треньор и наставник в „Локомотив“ (София) – Борислав Георгиев.

„Вярвам, че спортът може да помогне за формирането на по-добро бъдеще за децата, тъй като той възпитава значими ценности като отборен дух, солидарност, толерантност и честна игра. Те са пътят към тяхното личностно развитие и бъдещата им реализация“, обясните пред учениците боксовата ни звезда Стойка Кръстева.

Кампанията „Надежда за шампиони“ ще се проведе в рамките на учебната година 2021/2022, като се предвижда треньорите от Боксов клуб „Локомотив“ (София) и състезатели от школата да посетят всички училища и детски градини в район „Надежда“, където ще продържат с демонстрации по бокс.