Начало Бокс Странно е, че Канело не иска реванш с Бивол

Странно е, че Канело не иска реванш с Бивол

Странно е, че Канело не иска реванш с Бивол
0

Боксовата легенда Роберто Дюран е изненадан, че мексиканската суперзвезда Саул „Канело“ Алварес не е избрал незабавен реванш с шампиона на WBA в полутежка категория Дмитрий Бивол.

Още през май Бивол шокира много наблюдатели, като надбоксира Канело в дванадесет рунда. Канело имаше способността да упражни клауза за реванш, но той тръгна в друга посока, като се върна в супер средна категория, за да направи успешна защита срещу Генадий Головкин в септемврийска трилогична битка.

След този двубой Канело претърпя операция от контузия на китката и сега възнамерява да се завърне през май – но няма да е срещу Бивол. Дюран смята, че Канело трябва да се заеме с реванш с руснака възможно най-скоро – а не да чака до септември следващата година.

Странно е, че не е направено досега. Тази битка трябваше да се проведе. Бях един от боксьорите, които никой не можеше да ме победи, а когато ме победиха, станах по-смел и тренирах по-усилено или много по-усилено. Не можете да водите близък бой с Канело, защото той ще ви нокаутира. Това, което забелязах е, че Канело не знаеше как да влезе в обсега на един голям човек – и това може да се коригира“ каза Дюран пред Ерика Монтоя от DAZN.

Той може да коригира грешките си. Но въпреки че треньорът може да коригира тези грешки във фитнеса, вие като боец ​​сте този, който трябва да работи. Треньорът може да ви тренира, но когато сте на ринга, това е различно нещо. Вие сте срещу другия.

Този ​​човек ме победи, но не може да ме победи отново. Това винаги е бил манталитетът ми, ако някой ме победи, винаги съм искал реванш, странно е, че реваншът отне толкова време. Ако бях на мястото на Канело, щях да го искам вече. Щях да говоря с неговия мениджър, да го помоля да го сложи при по-тежки спаринг партньори, които да го боксират, че няма да го пуснат, за да може да развие начина си на водене на такъв бой„, завърши Дюран.