Начало Бокс Светлана Каменова и Мелис Йонузова мачкат в Белград
0

Светлана Каменова и Мелис Йонузова мачкат в Белград

Светлана Каменова и Мелис Йонузова мачкат в Белград
0

Светлана Каменова и Мелис Йонузова се присъединиха към Станимира Петрова и в петък ще атакуват златните медали в 59-ото издание на международния турнир „Белградски победник“. Те се класираха за финалите в своите категории в сръбската столица.

Носителката на Купа „Странджа“ Каменова (57 кг) постигна убедителна победа над силната казахстанка Назим Ичшанова. Българката доминираше по време на цялата среща и напълно заслужено ликува с 5:0 съдийски гласа. Тя ще боксира за титлата срещу представителката на домакините Йелена Зекич.

За финал се класира и Мелис Йонузова. В категория до 70 килограма тя отказа в третия рунд друга сръбкиня – Тияна Милошевич. В спора за златото националката ни ще срещне още една местна състезателка – Александра Рапаич.

Станимира Петрова научи от своя страна съперничката, с която ще боксира за титлата при 54-килограмовите. Световната и 3-кратна европейска шампионка ще срещне в петък представителката на Мароко Зохра Ез-Захрауи, която победи Зоуи Андрюс (Уелс). Севда Асенова (48 кг) и Златислава Чуканова (50 кг) останаха с бронзови медали, след като отстъпиха съответно на Снежана Силикович (Сърбия) и Хелън Джоунс (Уелс).