Начало ММА Боец на ONE FC планира да се бие до 50-годишна възраст
0

Боец на ONE FC планира да се бие до 50-годишна възраст

Боец на ONE FC планира да се бие до 50-годишна възраст
0

Бившият боец на UFC и настоящ ас на набиращата популярност азиатска бойна верига ONE FC, Йошихиро Акияма, заяви, че иска да продължи с ММА битките до 50-годишна възраст. Ветеранът вече е на 46 години, но само преди седмица записа поредната си победа в клетката, като отказа Шиня Аоки във втория рунд на събитието ONE X.

„За мен тази битка беше истинско постижение, защото си мисля, че така успях да хвърля светлина върху Япония. Вярвам, че ще се бия, докато не стана на 50. Това е целта ми. Разбира се, зависи от физическото ми състояние. Ако в следващите четири години се бия по два пъти, то аз имам още цели осем битки“, заяви Акияма пред The MMA Hour.

Акияма е един от най-обичаните ММА бойци в глобален мащаб. Той се състезава в годините на К-1 и DREAМ oще преди дебюта му в UFC през 2009-а. В най-елитната ММА верига в света записа едва две победи в седем двубоя, но в ОNE FC има само едно поражение от три срещи.

Акияма споделя също, че може да се състезава в категориите до 77 и до 84 килограма, но ще предпочете дивизията, в която може да се срещне срещу шампион.

„Искам да се бия с шампион. Не съм стигнал до това ниво, но ще продължа да се боря, за да мога да предизвикам носител на пояс“

Най-голямото постижение на Акияма в ММА е спечелването на Гран При турнира в полутежка категория на К-1 HERO през 2006-а.

Запис от последната среща на корееца:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".