Начало Бокс Светлана Каменова става състезателка на „Локомотив“ София (ВИДЕО)

Светлана Каменова става състезателка на „Локомотив“ София (ВИДЕО)

Светлана Каменова става състезателка на „Локомотив“ София (ВИДЕО)
0

Пълна зала с деца и една голяма новина откриваме в боксовата зала на „Локомотив“ (София) в столичния квартал „Надежда“.

Тази година е много специална за „железничарите“, които вече имат своя олимпийски шампион по бокс. Стойка Кръстева триумфира на Игрите в Токио в категория до 51 килограма, а това бързо събуди интереса на децата от квартала към бойния спорт.

„Факт е, че благодарение на великия успех на Стойка Кръстева, залата е пълна с деца. За наша радост спортното училище ни предостави и още един физкултурен салон, който в момента го оборудваме с рингове и боксови чували. Така че имаме още една зала и с оглед мерките за коронавирус, децата да тренират спокойно“, коментира Борислав Георгиев, президент и треньор на „Локомотив“ (София).

Така боксовата залата на стадион „Локомотив“ се оказа тясна и скоро те ще имат втори салон за ползване. Спонсор пък оцени усилията на клуба и го подпомогна с нова екипировка.

В залата сред много деца откриваме и един нов член на отбора. Светлана Каменова, която е първата медалистка от Световно първенство по бокс за България и многократна шампонка на страната, вече ще се състезава за „Локомотив“. Сребърната медалистка от Европейско се оттегли от ринга преди 4 години, в коите се отдаде на треньорска дейност. Заради облог обаче тя направи кратко завръщане на 72-ото издание на най-стария аматьорски боксов турнир в света за Купа „Странджа“. И то по впечатляващ начин – с победи над представителки на сили като Украйна и САЩ, и бронз.

„Светлана Каменова е доста позната личност. За наша радост тя се готви при нас повече от два месеца, а в началото на декември ще подпишем и договор, с който тя ще стане официлно наш състезател. Подготовката ни е дългосрочно. Тя не е играла от доста време и първо гледаме да влезе в една нормална форма и кондиция, и лека по лека ще започнем и състезания“, разкри Георгиев.

„След „Странджа“ те двамата (б.а. – Стойка Кръстева и Борислав Георгиев), както и Бат Геле (б.а. – Ангел Ангелов) напираха ли, напираха… И така, аз се пречупих. Както Стойка Кръстева каза: има по-умни хора, които ме накараха да се върна“, с усмивка споделя Каменова.

Георгиев казва, че качествата ѝ са безспорни и е доказала дори с малко тренировки, че заслужава финал на турнира „Странджа“.

„Тя е изключително опитен състезател, трудолюбив и талантлив, и успехите неминуемо ще дойдат“, добави треньорът.

А какви цели си поставят?

„Засега подготовка на олимпийско ниво. Имам олимпийски треньор и олимпийска шампионка за треньор“, заявява Светлана.

Освен с огромния успех на Стойка Кръстева, в столичния „Локомотив“ се радват и на многото медали и купи от различните държавни първенства при  подрастващите през годината.

На 5-ти декември в предаването „BOEC.BG“ председателят и главен треньор на боксов клуб „Локомотив“ (София) Борислав Георгиев ще бъде специален гост. Може да го гледате от 19:00 ч. по телевизия Bulgaria ON AIR.