Начало Senshi Ползотворни съботни спаринги в лагера на Професионалната лига на KWU

Ползотворни съботни спаринги в лагера на Професионалната лига на KWU

Ползотворни съботни спаринги в лагера на Професионалната лига на KWU
0

Втората съботна тренировка от лагера на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) предложи много емоции на бойците. Участниците в семинара се впуснаха в здрави спаринги под зоркия поглед на инструкторите в зала „Владислав“ във Варна.

Четирите групи размениха своите звездни ръководители от сутрешната сесия, като единствено Семи Шилт остана с треньорите и сенсеи от различни клубове.

В неговото занимание се видяха любипитни методи за разнообразяване на тренировките. Последваха люти спаринги, в които участниците показаха защо са си заслужили черни колани и защо са инструктори в своите зали.

Другият четирикратен световен шампин на К-1 – Ернесто Хуст, наблегна на сложни комбинации от ударни техники. Хуст показа как всеки боец трябва да подрежда образцово и чисто атаките си. Нидерландското величие остана удовлетворен от видяното.

„Надявам се тези различни тренировки да са ползотворни за вас и да ги използвате във вашите клубове“, заяви Хуст,

Алберт Краус и Петер Артс демонстрираха нагледно как чрез комбинации от ритници и боксьорска техника можем да свалим своя съперник. Те натъртиха, че всеки удар трябва да е завършващ.

В техните редици двойките показаха бързи, но и отсечени удари, все пак състезателите на Професионалната лига са многократни шампиони и медалисти от международни състезания. Трудните упражнения на инструкторите предизвикаха интереса и бяха приети с радост.

След края на занятието главна тема на разговорите беше предстоящата галавечер SENSHI 10.

SENSHI ще се проведе в събота, от 19:00 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. 

Бойното шоу ще е пред публика, а достъпът до него ще се осъществява съобразно регулациите на здравните власти и след показване на зелен сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест. SENSHI ще се излъчва и на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport 1, oнлайн на Boec.BG, както и в цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.COM, Kwunion.com и Kyokushinkarate.news.

Тренировките от лагера ще продължат до 5-и декември (неделя) и ще бъдат ръководени от седем класни инструктори. 

Те са част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени (неделя), както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10 (събота от 19:00 часа).

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.