Начало Senshi Звездите от SENSHI 10 събраха всички погледи на откритата тренировка

Звездите от SENSHI 10 събраха всички погледи на откритата тренировка

Звездите от SENSHI 10 събраха всички погледи на откритата тренировка
0

Участниците в десетото издание на SENSHI се включиха във вечерната тренировка от първия ден на международния лагер на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

Те демонстрираха ефектни серии на лапите и привлякоха вниманието на останалите участници в заниманието.

Шихан Иво Каменов, който е изпълнителен директор на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България, даваше ценни съвети на елитните бойци, но обърна внимание поотделно на всички от участниците. Той се спря при всички спаринг двойки, давайки своите препоръки и техники за подобряване на нивото им.

„След атакуваща техника веднага приберете ръцете до тялото, не се отпускайте и за миг. Не ги мятайте наляво и надясно, а ги дръжте събрано както е било преди изпълнението на атаката“, посъветва групата Шихан Каменов.

Той остана много радостен от появата на Шихан Дейвид Питхол (VII дан), президент на Международната федерация по карате (IFK), който беше по кимоно и взе участие във вечерната тренировка.

Британецът се включи в забавна игра, като един след друг му скачаха на спаринг редица инструктори, но успяваше да ги победи с огромна усмивка на лице и уникални техники.

„Бойните спортове дават възможност за възпитание, която не се намира другаде. Дори в най-бедните региони чрез бойните спортове в залата хората се интегрират в обществото и излизат от трудната среда“, сподели още Шихан Иво Каменов.

Всички състезатели с радост приеха неговите съвети, както българи, така и чужденци.

Генералният секретар на Световния киокушин съюз Александър Пичкунов пък показа отлични техники редом до останалите каратисти и поздрави част от участниците за всеотдайната работа. Специалните гости инструктори Петер Артс, Семи Шилт, Ернесто Хуст и Алберт Краус продължиха своята работа с постепенно усложняване на упражненията от сутрешната и следобедната сесия.

Тренировките от лагера ще продължат до 5-и декември (неделя).

Те са част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени (неделя), както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10.

Билети за голямата бойна галавечер може да закупите от мрежата на Eventim.bg.

SENSHI ще се проведе в събота, от 19:00 часа, в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна. 

Бойното шоу ще е пред публика, а достъпът до него ще се осъществява съобразно регулациите на здравните власти и след показване на зелен сертификат или отрицателен антигенен или PCR тест. SENSHI ще се излъчва и на живо за България по Bulgaria ON AIR и MAX Sport 1, oнлайн на Boec.BG, както и в цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.COM, Kwunion.com и Kyokushinkarate.news.

SENSHI 10 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BMW дилър.

Медийни партньори на SENSHI 10 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.