Начало Senshi Професионалната лига на KWU с ударен старт на лагера във Варна
0

Професионалната лига на KWU с ударен старт на лагера във Варна

Професионалната лига на KWU с ударен старт на лагера във Варна
0

Поредният тренировъчен лагер на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) започна с много настроение и желание за себераздаване от участници и инструктори. Първата тренировка от лагера се състоя тази сутрин от 09:00 часа в зала „Владислав“ във Варна и в нея участваха бойци, които се състезават в няколко различни стила, както и любители и ветерани.

Заниманието започна с минута мълчание в памет на наскоро починалия Шихан Константин Божилов.

Практикуващите бяха разделени на няколко групи още от самото начало на тренировката. Свежото попълнение в състава на инструкторите на KWU Аблерт Краус се зае с подготовката на бойците, които се състезават в дивизиите до 70 килограма. Той загря спортистите с традиционна муай тай загрявка за цялото тяло, а след това директно се зае с усъвършенстване на бойните им умения. Холандецът,който е бивш състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и е първият шампион на веигите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“, наблегна върху работата с комбинации от повече от три удари и сменянето на нивата на атака и контра-атака.

В духа на последните няколко тренировъчни семинара, Семи Шилт се ангажира с инструкторите на българските и чуждестранни клубове, които и този път нямаха търпение да се учат от четирикратния световен шампион на К-1. Шилт показа няколко различни игри, подходящи за детски тренировки, и разкри няколко начина как тези игри могат да бъдат модифицирани за по-големи и за малчугани, които нямат силен състезателен дух. Живата легенда на кикбокса показа и няколко начина за връщане на вниманието на подрастващите по време на заниманията.

Другият четирикратен първенец на К-1, Ернесто Хуст, се зае с бойците, които се състезават в по-тежките дивизии. Холандецът наблегна на няколко класически нокаутиращи комбинации, като подчерта няколко детайли, които задължително трябва да се спазват, за да се получи нокаута. След това Хуст премина към друг важен аспект от играта – защитата. Той показа няколко нестандартни блокирания на удари и след това накара бойците да се редуват в атака и защита в упражнения с по-реалистичен сценарий.

Трикратният шампион при най-тежките в К-1 Петер Артс се комбинира с победителя от престижната надпревара „All Japan“ и сребърен медалист от Световно първенство по киокушин Ян Сокуп и двамата работиха заедно върху подобряването на усещането за дистанция на бойците в тяхната група. В традиционен за Артс стил, тренировката завърши с приятелски спариниги, работа в клинч и много коремни преси.

Тренировките от лагера ще продължат до 5-и декември (неделя) и ще бъдат ръководени от седем класни инструктори. Те са част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени, както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".