Начало Senshi Висок интензитет и борба в клинч на фокус в лагера на KWU

Висок интензитет и борба в клинч на фокус в лагера на KWU

Висок интензитет и борба в клинч на фокус в лагера на KWU
0

Втората тренировка за деня на Международната професионална лига на KWU остави без дъх бойците участници. За край на деня тримата инструктори Петер Артс, Семи Шилт и Ернесто Хуст заложиха на упражнения, които имаха за цел да увеличат издържливостта на професионалните бойци и да подобрят уменията им в няколко аспекти на играта. 

Състезателите и този път бяха разделени на три групи. След дълга загрявка, в която бяха включени няколко игри по двойки и бой със сянка, легендите на К-1 се заеха с техническите проблеми, които имат за цел да решат, докато са в Камчия.

Четирикратният властелин на тежката категория на К-1 Ернесто Хуст отдели по-голямата част от тренировката в упражнения, които имаха за цел да подобрят контра-атакуващите умения на бойците от близка, средна и далечна дистанция с ръце и крака. Майсторът на кикбокса сподели своите тънкости в успешното прилагане на отклони и „ескиважи“, както и движение в страни с крака.

Неговият колега и бивш съперник на ринга Семи Шилт също заложи на комбинациите в атака и контра-атака, като отново се фокусира върху контрола на дистанцията и използването на дълги удари. В края на тренировката Шилт премина и към по-бляскави техники като „уширо-гери“ и „уширо-маваши“ след успешна защита от противниковите атаки.

„Холандският дървосекач“ накара бойците да прекарат дълго време в клинч под формата на условен спаринг. Той търсеше оптимално натоварване на състезателите, като комбинира упражненията в клинч с високо-интензивни интервални серии от удари, а в края на тренировката групата му се впусна и в свободен спаринг. За капак, бойците бяха „наградени“ и с упражнения за издържливост на коремните мускули.

Тренировките на Международната професионална лига на KWU са част от 15-ия Международен летен лагер по карате киокушин в Камчия. По време на това мащабно събитие от света на бойните спортове ще се проведе и деветото издание на елитните бойни галавечери „SENSHI“

SENSHI 9 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“ и М Кар Груп – BWM дилър.

Медийни партньори на SENSHI 9 са Boec.BG и Boec.COM, националната телевизия Bulgaria ON AIR, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, Russian Union Of Martial Arts, информационния портал Kyokushin Кarate News и Fighto.News.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".