Начало Senshi Ударно начало на летния международен лагер на KWU в Камчия

Ударно начало на летния международен лагер на KWU в Камчия

Ударно начало на летния международен лагер на KWU в Камчия
0

Година по-късно Международният летен лагер на KWU (Световния киокушин съюз) отново е тук. В спортния комплекс в Камчия над 1200 каратеки дадоха начало на лагера с ранна тренировка на открито.

Поради големия брой желаещи да се включат в заниманията, участниците бяха разделени на няколко групи, с цел по-лесна и плавна работа с инструкторите на лагера. Групата на състезаващите се каратеки бе поета от чешката бойна звезда Ян Сокуп – европейски шампион по киокушин, победител от престижната надпревара „All Japan“ и сребърен медалист от Световното първенство по киокушин и победителя в турнир от веригата на К-1 и главен секретар на KWU Шихан Александр Пичкунов.

Групата със състезатели предпочете да тренира на закрито

Голям брой деца и юноши се включиха в занятието. Най-малките ентусиасти също бяха разделени на две групи и бяха ангажирани с упражнения и техники подходящи за възраста им.

Сред инструкторите, които поеха групите с любители и ветерани бяха имена като първия златен медалист от България на европейско първенство по киокушин Шихан Асен Асенов и председателя на Руския боен съюз Шихан Рамил Габассов. Тази година като инструктор се включи и младият български талант в карате киокушин Георги Дойчев.

Всеки от инструкторите се зае с усъвършенстването на различни аспекти от карате киокушин, като част от една от основните цели на този лагер – повишаване нивото на майсторството на участниците и треньорите.

Георги Дойчев в ролята на инструктор

Международния летен лагер по карате киокушин в Камчия се провежда под егидата на Българска федерация по карате киокушин и Световния киокушин съюз (KWU). Спортното събитие е едно от най-мащабните в света на киокушин и е част от календара на родната централа за 2021-ва.

Boec.BG ще следи всички събития по време на лагера, като много информация, снимки, видео и интервюта ще може да откриета на нашия сайт, както и във Facebook и Instagram профилите ни.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".