Начало Senshi Куп величия в бойните спортове пристигат във Варна за лагера на Професионалната лига на KWU
0

Куп величия в бойните спортове пристигат във Варна за лагера на Професионалната лига на KWU

Куп величия в бойните спортове пристигат във Варна за лагера на Професионалната лига на KWU
0

За пореден път инструктори на лагер, организиран от Професионалната лига на KWU (Световния киокушин съюз) с председател Шихан Иво Каменов, ще бъдат едни от най-великите бойци от близкото минало. На предстоящия международен лагер във Варна, който ще се проведе между 2-ри и 5-ти декември, участниците ще имат екслузивната възможност да тренират със седем инструктори от световна класа.

Освен инструкторите, които по традиция водят тренировките от лагерите на KWU, този път бойците ще се учат от „свежо“ попълнение в състава.

Новото име в редиците на инструкторите е ветеранът от веригата „K-1 Max“ Алберт Краус. Холандецът е бивш състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и е първият шампион на веигите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“. Той е и носител на световни титли в муай тай на няколко организации и може да се похвали с над 120 професионални срещи в кариерата си, в които е мерил сили с имена като Джорджо Петросян, Буакау Банчамек, Анди Ристи, Анди Соуер и други.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е albert-buakaw-3-1024x683.jpg
Алберт Краус срещу Буакау в муай тай сблъсък

Великото трио на кикбокса в тежка категория отново ще бъде тук! Четириктатните шампиони на К-1 Ернесто Хуст и Семи Шилт, както и трикратният носител на титлата на К-1 Петер Артс са следващите обявени инструктори за предстоящия тренировъчен семинар в морската столица. Холандските величия в бойните спортове са редовни инструктори на лагерите на KWU и се завръщат в България отново, за да предават знания, натрупани в над 20-годишния им опит като професионални бойци.

Семи Шилт по време на една от тренировките му в лагер на KWU във Варна
Живата легенда на К-1 Петер Артс в действие

Семи и Петер бяха част от последния лагер на KWU във Варна, който се проведе преди по-малко от месец. Техният партньор и бивш опонент Ернесто Хуст се завръща към преподаването в България след малко по-дълга пауза, но със също толкова голяма мотивация и ентусиазъм.

Ернесто Хуст учи бъдещите шампиони на България по време на лагер на KWU

Главният секретар на Светоевния киокушин съюз Шихан Александр Пичкунов също ще води тренировки на предстоящия лагер във Варна. Медалистът от Гран При турнири на К-1 ще предава знанията си в карате киокушин и кикбокс на младите практикуващи, които биха искали да се учат на неговия универсален стил на провеждане на бой.

Пичкунов в спаринг по време на летния лагер на KWU в Камчия, 2020 г.

Председателят на „Националната асоциация на бойните спортове в България“ и изпълнителен директор на Професионалната лига на KWU Шихан Иво Каменов и този път ще бъде част от звездния състав на инструктори на лагера и ще учи начинаещи и напреднали на фундаментални техники в карате киокушин и кикбокс.

Звездата на SENSHI Сергей Браун (ляво) и Шихан Иво Каменов (дясно) демонстрират техника пред участници в семинар на KWU

Европейският шампион по киокушин, победител от престижната надпревара „All Japan“ и сребърен медалист от Световно първенство по киокушин Ян Сокуп е седмият обявен инструктор от семинара. Чешката звезда в бойните спортове е още един инструктор, който може да предаде част от своя стил и начин на прилагане на техниките в карате киокушин на тези, които искат да разширят арсенала си.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 121775604_349765316106544_325549560169564755_n.jpg
Фокусиран Ян Сокуп по време на тренировка на Професионалната лига на KWU

Тренировъчният семинар във Варна ще бъде част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени, както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10.

Практикуващи от чужбина могат да подават за включване в лагера на следната електронна поща: kwunion2011@gmail.com Формуляр за регистрация-2.5.12.2021

Изтегляне

Крайният срок за записване за участие в семинара е 14-ти ноември, неделя.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".