Начало Senshi Двойно повече екшън във втората тренировка на Професионалната лига на KWU

Двойно повече екшън във втората тренировка на Професионалната лига на KWU

Двойно повече екшън във втората тренировка на Професионалната лига на KWU
0

Лагерът на Международната професионална лига на Световния киокушин съюз (KWU) набира сериозна инерция. Втората тренировка в откриващия ден в зала „Владислав“ във Варна се яви като естествено продължение на първата.

Упражненията за участниците бойци и инструктори обаче станаха още по-сложни.

В началото на заниманието те бяха разделени на три групи.

Новото попълнение в състава на инструкторите на KWU Аблерт Краус продължи да налага високо темпо в комбинациите. Бившият състезател в „полусредна“ и „средна“ категория и първия шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ вдигна нивото от сутрешната тренировка и изпоти добре своята група от киокушин бойци и кикбоксьори.

Семи Шилт отново води тази на инструкторите, които и научиха още любопитни игри тренировки за разнообразяване на сесииите.

Чрез тях се връща вниманието на подрастващите по време на заниманията.

Четирикратният световен шампион на К-1 в тежка категория тества бързината на инструкторите, които с усмивка приеха всяко негово предизвикателство.

Другият четирикратен първенец на К-1, Ернесто Хуст, все така търсеше вниманиет към най-ефектния елемент от бойните спортове – нокаута.

Към него добави и упражнения за скъсяване на дистанцията, които винаги са полезни по време на битка.

Обърна специално внимание на всеки един от групата си и отново показа лично отношение към участниците в Лагерите на Световния киокушин съюз.

Трикратният шампион в К-1 Петер Артс проведе отлична тренировка за комбинации между кикове и удари. Не забрави да обърне внимание на лоу кика и колко е важен особено в първите минути на всяка среща.

Естественото продължение от сутрешната тренировка и тук бе налице, като също работи за подобряването на усещането за дистанция със съперника.

На вечерната тренировка по-късно днес се очакват здрави спаринги, разкри нидерландецът.

Тренировките от лагера ще продължат до 5-и декември (неделя) и ще бъдат ръководени от седем класни инструктори. 

Те са част от уникалното „3-в-1“ събитие във Варна, в което любителите на бойните спортове ще могат да се насладят и на Европейско първенство по киокушин за мъже и жени (неделя), както и дългоочакваното бойно шоу SENSHI 10 (събота от 19:00 часа).

Снимки: Студио „Леземанн“

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.