Начало Бокс Световен шампион смени ръкавиците с машинка за подстригване (СНИМКИ)
0

Световен шампион смени ръкавиците с машинка за подстригване (СНИМКИ)

Световен шампион смени ръкавиците с машинка за подстригване (СНИМКИ)
0

Бившият многократен световен шампион в най-леките категории Марио Родригес се зае с ново начинание по време на пандемията от коронавируса.

След като боксовата зала на 31-годишния мексиканец беше затворена заради ограниченията, свързани с борбата с COVID-19, той реши да отвори фризьорски салон в родния си град Гуасаве.

 

„Бях световен шампион, но, нали знаете, боксьорите в леките категории не изкарват много пари и сега изхарчих част от моите, за да преживявам. След края на кариерата си започнах да тренирам боксьори. Но затвориха залата, в която работехме заради коронавируса. Бях безработен за няколко дни, но трябва да изкарвам пари за прехраната си, затова отворих място, на което да подстригвам хората. От години сам се подстригвам, първо с бръснач, после – с ножици. След това си купих машинка и се заиграх с нея. Научих се как да подстригвам, като се упражнявах с местните. Позволиха ми, защото го правех безплатно, но и на никого не направих лоша прическа. Казах, че ми се отдава, каза Родригес.

В професионалната си кариера той има 23 победи (15 КО), 18 загуби (1 КО) и 5 равенства, като 5 пъти е ставал шампион на различните организации в най-леките категории. За последно вдигна пояс през 2012 г., когато спечели световната титла на IBF в категория „сламка“ с нокаут над Нкосинати Джойи, но 7 месеца по-късно я загуби от Кацунари Такаяма.