Начало ММА Изгряваща звезда може да свали Хабиб от върха
0

Изгряваща звезда може да свали Хабиб от върха

Изгряваща звезда може да свали Хабиб от върха
0

Един от най-влиятелните промоутъри в света на смесените бойни изкуства – Чатри Ситйодтонг посочи кой може да свали Хабиб Нурмагомедов от върха в леката категория на UFC.

Според него, 21-годишният „феномен“ Крисчън Лий може да победи всеки боец в тази дивизия на планетата, включително и „Орела“. Основната пречка за подобен двубой, разбира се, е фактът, че Лий се състезава за One Championship, а Нурмагомедов е сред топ-звездите на UFC.

twitter.com

Чатри Ситйодтонг обаче не се притеснява от това и е уверен във възможността да се организира двубой между бойците от различни вериги.

„Крисчън Лий е нашият шампион в тази дивизия, а е само на 21 години, тепърва ще се развива, той е природен феномен. Той може да се изправи срещу всеки в лека категория, от всяка организация, и да спечели. Крисчън е експлозивен, динамичен, атлетичен, невероятно технически надарен и просто е чудовище. Виждал съм го на тренировки, в мачове за световни титли… тепърва започва пътя си. Ще се развие още много през следващата година, пет години, ще се превърне в… да, може да се бие с всеки от всяка организация и да победи“, заяви Ситйодтонг пред „Инсайдър“.

Самият Лий предизвика Нурмагомедов чрез социалните медии, като сподели изказването на промоутъра и написа: „Да го направим!“.