Начало Бокс Тайсън Фюри: Никога не съм взимал допинг

Тайсън Фюри: Никога не съм взимал допинг

Тайсън Фюри: Никога не съм взимал допинг
0

Бившият световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри, се върна назад във времето и по-точно към 2015-та, когато в допинг пробата му се окажа положителна.

Сагата с „Краля на циганите“ започна още в началото на 2015 г., когато след мача му срещу Кристиан Хамер в пробата му бе открито наличието на нандролон (анаболен стероид с андрогенен ефект). Освен в неговата пробва, същото вещество бе открито и в тази на братовчед му – Хюри Фюри.

Тогава и двамата отговориха, че всичко това е в резултат на диво свинско месо. В последствие Анти-допинговата агенция на Обединеното Кралство отне лиценза на Тайсън малко след като той бе хвърлил бомбата и бе победил Владимир Кличко.

31-годишният боксьор се метна светлина върху процеса в автобиографията си, която излезе на пазара преди няколко дни.

„От февруари 2015-та до декември 2017-та над мен висеше един облак от подозрения свързан с обвиненията, че в пробите на мен и братовчед ми имаше нандролон“, разказва Фюри.

„Трябваше да разреша този проблем преди да започна отново да се бия. Анти-допинговата агенция ме е тествала повече, от когото и да е боксьор, но отрицателните тестове видяха бял свят доста по-късно от очакваното.

Човешкото тяло произвежда нандролон, но по някаква причина моите нива бяха доста завишени. Мога категорично да заявя, че никога не съм взимал допинг и никога няма да го направя.

Снимка: БТА

Единствено остана въпроса защо на агенцията ѝ бе нужно толкова време, за да реши проблема? Защо ме оставиха в неведение за такъв период и позволиха хората да ме наричат лъжец?

Важното е, че Господ бе на моя страна. Нямаше от какво да се притеснявам. Анти-допинговата агенциоя така и не можа да разбере защо имах завишени нива на нандролон. Цялото дело струваше около един милион паунда – такси, адвокати и т.нат. Беше обществена тайна, че ако го спечеля, както и щеше да стане, щях да фалирам агенцията. Но това означаваше още време извън ринга, а мен това не ме устройваше“, споделя бившият хегемон при най-тежките.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.