Начало Бокс Тайсън Фюри обмисля окончателно да прекрати кариерата си?

Тайсън Фюри обмисля окончателно да прекрати кариерата си?

Тайсън Фюри обмисля окончателно да прекрати кариерата си?
0

Тайсън Фюри изглежда е изпаднал отново в психологическа дупка, след като преговорите за мач с Олександър Усик пропаднаха и опциите пред него се свиха драстично. За пръв път обаче темата с неговото пенсиониране е повдигнаха от президента на Top Rank – Боб Аръм.

Не знам дали Тайсън Фюри има изобщо идея какво да прави вече“, каза Аръм, цитиран от Boxing News.

„Циганския крал“ вече веднъж изпадна в подобна ситуация след триумфа си над Владимир Кличко през 2015 г. Той прекара над две години и половина в изолация, а след това разкри, че е водил тежка битка с депресия и злоупотреба с опиати. През 2018 г. се завърна на ринга и стигна бързо до мач за титлата на WBC с Дионтей Уайлдър, за да сътвори един от най-големите спектакли в новата история на спорта. Последва повторно изкачване на върха, а през лятото на 2022 г. заяви, че ще се пенсионира. Намеренията му тогава издържаха прекалено кратко и той прие предизвикателството на Дерек Чисора, а веднага след това влезе в преговорите с Усик.

Реномето на Фюри пострада сериозно, след като загуби словесната престрелка с украинеца. Публично той отправи куп изисквания към своя съперник и за разлика от всичките му предходни противници получи адекватен отговор на всяко едно от тях. Накрая от лагера на Олександър теглиха чертата и съобщиха, че напускат преговорите по вина на британеца.

През изминалите няколко месеца плъзнаха доста слухове за евентуалния следващ съперник на Тайсън Фюри. Сред имената попаднаха Анди Руиз, Антъни Джошуа и дори Кубрат Пулев. Към момента обаче няма развитие на темата и думите на Боб Аръм идват в период, в който най-големият му клиент е на кръстопът.