Начало Бокс Тайсън Фюри подписа договор с ESPN

Тайсън Фюри подписа договор с ESPN

Тайсън Фюри подписа договор с ESPN
1

Бившият световен шампион в тежка категория – Тайсън Фюри (27-0-1) е постигнал сделка с американския телевизионен спортен канал ESPN.

30-годишният британец е сложил подписа си върху договор на стойност 80 милиона паунда, а следващите му 5 двубоя ще бъдат излъчвани именно в ефира на най-голямата спортна мрежа в света.

В същото време Фюри запазва партньорстовото си с английската BT Sports, която ще продължи да излъчва мачовете му на острова.

Тази сделка без съмнение е чудесна новина за самия Фюри, но тя може да се окаже голям проблем в евентуалните бъдещи преговори за мач със сънародника му – Антъни Джошуа (22-0-0).

Мачовете на световният шампион на IBF, WBO и WBA „Super“ се излъчват от Sky Sports във Великобритания и онлайн платформата DAZN в САЩ и битката за правата за излъчване на един такъв мач може да се окаже също толкова сериозна, колкото и тази между въжетата.

Интересно е да се спомене, че световният шампион на WBC и бъдещ съперник на Фюри – Дионтей Уайлдър (40-0-1) има сделка с третата огромна компания в играта – SHOWTIME.

Самият Фюри каза следното:

„Изключително доволен съм, че Франк Уорън постигна договорка с Top Rank и ESPN за излъчване на мачовете ми в САЩ. Вече съм подкрепян от два от най-големите псортни канали, което означава, че това вече е моето шоу и аз казвам кое и как.

Целта ми е реванш с Уайлдър и мач с Джошуа. Тази сделка може само и единствено да помогне за по-бързото осъществяване на двубоя с Уайлдър. Ако не исках да се бия с него, нямаше да се срещнем през декември.

Дионтей, ако гледаш това – идвам за теб! И този път няма да ме прецакаш“, сподели непобеденият гигант.

тагове: