Начало Бокс Тайсън Фюри помага на Паркър да се върне на върха
0

Тайсън Фюри помага на Паркър да се върне на върха

Тайсън Фюри помага на Паркър да се върне на върха
0

Тайсън Фюри (30-0-1) се е заел със задачата да помогне на Джоузеф Паркър (28-2) да се върне на върха в световния бокс. Това може и да звучи странно, предвид че двамата би трябвало да са конкуренти и да се предизвикват един друг. Новозеландецът обаче призна, че именно настоящият световен шампион на WBC му е дал съвет да започне работа с новия си треньор – бившия носител на пояса на WBO в средна категория Анди Лий. 29-годишният Паркър ще излезе тази седмица на ринга, за да се изправи срещу Дерек Чисора (32-10) на „Манчестър Арена” в Манчестър.

Новозеландецът се раздели с дългогодишния си треньор Кевин Бари, след победата в 12 рунда над Джуниор Фа (19-1) през февруари. Оттогава той стана много близък с Фюри, като двамата наскоро дори водеха съвместна подготовка. „Помислих си за Тайсън и за промените, които той направи в треньорския си екип. Затова и му писах, за да го попитам, дали мога да поговоря с него по този въпрос. Той ми се обади и каза, че поставя Анди в Топ 3 на треньорите, с които е работил. Предвид имената, които са били около него, това е страхотна препоръка. Веднага се свързах с Анди по „Зуум” и три или четири обаждания по-късно вече правихме планове, а шест дни след това вече бях на самолета за Ирландия, така че всичко се разви много бързо”, каза Паркър пред „Дейли Стар”.

Бившият шампион на WBO допълни, че смяната на обстановката, от Лас Вегас към Дъблин, му е подействала освежаващо.Тайсън тренира по невероятен начин. Мислех, че моето ниво е високо, е наистина е такова, но когато тренирах с него, видях разликата. Анди ми каза, че самият ход да отида и да съм близо до Фюри, да поема от енергията му, е правилен. Един от дните направихме спаринг в 15 рунда и ще ви кажа, че Тайсън наистина е звяр. Въздухът около него е наелектризиращ. Сега имам чувството, че поставям ново начало на кариерата си. Ще видите един нов Джоузеф Паркър”, каза още новозеландецът.