Начало Бокс Тайсън Фюри предупреди: Може да царувам като Кличко

Тайсън Фюри предупреди: Може да царувам като Кличко

Тайсън Фюри предупреди: Може да царувам като Кличко
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, предупреди колегите си, че в скоро време може и да не слезе от трона.

Британецът е смятан от мнозина за най-завършения и качествен боксьор в дивизията, а акциите му се изстреляха още по-високо след безпроблемната победа над Дионтей Уайлдър през февруари.

„Краля на циганите“ отново ще се изправи срещу американеца, а евентуален нов триумф над Уайлдър ще разчисти пътя към мач за обединение на световните титли с Антъни Джошуа.

Снимка: БГНЕС

Въпреки че в миналото Фюри не един и два пъти е казвал, че му остават още няколко мача, сега 31-годишният шампион разкри, че няма логика да се отказва от спорта, когато има толкова много години пред себе си.

„Постигнах повече от всеки друг от активните боксьори в моята категория“, самопохвали се Фюри.

„Никой не се доближава до моите успехи. Щастлив съм с постигнатото и се гордея с това, което правя. Ако никога повече не се бия, ще бъда щастлив с кариерата си.

„Допринесох за развитието на играта. Печелил съм всяка възможна титла в бокса. От английската до всичките световни.

Снимка: БГНЕС

„Дано в най-скоро време се завърнем към бокса и да продължим да чистим дивизията. Владимир Кличко се би на високо ниво до 40.

„Много други шампиони също са се състезавали до късно. Аз не се боксирам за пари, нито за слава. Няма и какво да доказвам. Боксирам се, защото обичам спорта. Не виждам смисъл да се отказвам сега, когато съм толкова млад.

Имам отговорите на всички въпроси, надявам се да се боксирам и да се откажа след години докато съм още на върха„, заяви Тайсън, който през 2015 г. прекрати царуването на украинската легенда.