Начало Бокс Тайсън Фюри сигурен в победата на Джойс на Усик

Тайсън Фюри сигурен в победата на Джойс на Усик

Тайсън Фюри сигурен в победата на Джойс на Усик
0

Световният шампион на WBC в тежка категория – Тайсън Фюри, тотално отписа украинеца Олександър Усик в евентуалния му следващ мач срещу Джо Джойс.

Срещата между бившия абсолютен шампион при полутежките и настоящия британски, европейски и интернационален шампион на WBO при тежките все още не е насрочена, въпреки че от Световната боксова организация наредиха подобен двубой в началото на годината.

Снимка: БТА

Усик и Джойс са се срещали на полуаматьорско ниво през 2013 г., когато източноевропеецът печели единодушно решение след 5 рунда.

Но според Фюри успехът на Усик в полутежката дивизия няма да се пренесе и при големите момчета и именно „Булдозера“ ще спре похода на украинеца към върха.

„Джо ще спечели с лекота“, отговори „Краля на циганите“ на въпроса кой предпочита.

„Усик не е това страшилище, което бе преди няколко години в полутежката дивизия. Тогава бе наистина добър. Но сами видяхте, че в последните си два мача той не показа кой знае какво.

„Не изглеждаше никак добре срещу Уитърспуун, а Чаз не се бе бил от няколко години. Срещу Чисора също не впечатли. Според мен този мач бе равен, но…

„Именно затова вярвам, че големият Джо ще премине през него. Ще бъде нещо от типа на боксьор средна категория срещу супер тежка“, добави Фюри.