Начало Бокс Тайсън Фюри: Уайлдър иска трета битка само заради парите

Тайсън Фюри: Уайлдър иска трета битка само заради парите

Тайсън Фюри: Уайлдър иска трета битка само заради парите
0

Световният шампион Тайсън Фюри коментира настоящия си и бивш съперник – Дионтей Уайлдър. Британецът не е останал доволен от слабата форма на „Бронзовия бомбардировач“ и не вижда смисъл в трета битка помежду им.

Според него американецът има нужда от пари и това е главната причина да активира клаузата за трилогия.

„Бях много изненадан, че иска трети мач. Всички видяха колко едностранен беше последният. Уайлдър не спечели и секунда от втората битка“, Фюри заяви категорично в предаване на talkSPORT.

„Кариерите ни не са дълги и както хората казват: „Трябва да се възползваш, докато слънцето грее“. Той е вече на 34, колко още големи битки са му останали след подобна доминация? Разбирам, че сигурно има много сметки за плащане. Но не разбирам защо американските спортисти винаги живеят като рокзвезди, след като не са такива.“

Снимка: БГНЕС

„Много бързо си похарчват заработеното. Вижте Майк Тайсън – прахоса милиони. Затова съм сигурен, че и парите играят важна роля в решението на Уайлдър. Затова иска трета битка – за пари“, заяви Фюри.

„Разочарован съм от нивото му. Тренирах за 12 рунда на високо темпо. Подложих се на 10-седмичен адски тренировъчен лагер. Бях готов за най-голямата битка на планетата и за най-опасния нокаутьор, който Земята е виждала.“

Снимка: БГНЕС

„Не знам дали оправданията му са истина или не. Това не беше Дионтей Уайлдър, за когото се готвих. Очаквах насреща си животно, а спечелих с лекота. Не съм имал толкова лесен мач от първите си боеве при професионалистите. А на това ниво не взимаш толкова лесно своето. Той нокаутираше всеки по пътя си и защити десет пъти световната титла. Аз го унищожих за няколко рунда.“

Снимка: БГНЕС

„Не се боксирам за титли. Искам да дам на феновете велики мачове за историята. Най-силните битки, които могат да бъдат организирани“, завърши участието си Тайсън Фюри.

Очаква се третата битка да е през месец октомври – отново в САЩ. Прогнозите са за нова победа на британеца.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.