Начало Бокс Тайсън татуирал лицето си, за да избегне битка

Тайсън татуирал лицето си, за да избегне битка

Тайсън татуирал лицето си, за да избегне битка
0

Легендарният боксьор в тежка категория Майк Тайсън е разпознаваем по много начини, единият от които е татуировката на лицето му. Тази татуировка е направена, за да се избегне бой, и в крайна сметка води до кавга между спортиста и треньор Джеф Фенех.

Фенех разказа точно как се е стигнало до татуировката на лицето на Тайсън.

Легендарният боксьор решава да постави на лицето си татуса в разгара на собствената си кариера – през 2003 г. седмица преди двубоя с Клифърд Етиен. Него ден Майк не се появява на тренировка и треньорът отива да посети спортиста в дома му.

Когато Джеф вижда татуировка на лицето на боксьора, е смаян.

„Мислех си: Имаш мач след седмица, а на лицето си слагаш татуировка. Не можеш да се биеш с нея. Това са белези и това е лошо за здравето ти“, разказва Фенех.

Специалистът дълго време разговарял с Майк. Оказало се, че Тайсън е направил татуировката умишлено – считал, че не е подготвен за битката и решил да я избегне по този необичаен начин.

Плаках, когато напуснах къщата му същата вечер. Отидох в хотел, тъй като бях доста депресиран. Бях далеч от вкъщи в продължение на осем седмици, подготвяйки го за битката, и хванах първи полет обратно към семейството ми“, допълва специалистът.

Треньорът и Тайсън спират да си сътрудничат, а мачът с Етиен е отложен с една седмица. Когато излизат на ринга Майк нокаутира опонента си още в първия рунд.

Фенех призна, че се е радвал на победата на Тайсън, но в същото време се е ядосал, защото самият той не е станал част от победата, въпреки, че отделил осем седмици за подготовката на боксьора.

Тайсън е луд, но в пика на кариерата си беше толкова добър, че само той самият можеше да се победи„, завършва Фенех.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".