Начало Бокс Тайсъна и Радо Панталеев на линия за Световното
0

Тайсъна и Радо Панталеев на линия за Световното

Тайсъна и Радо Панталеев на линия за Световното
0

Даниел Асенов-„Тайсъна“ и Радослав Панталеев ще бъдат на линия за Световното първенство по бокс. Шампионатът на планетата при мъжете ще се проведе от 24 октомври до 6 ноември в Белград. Най-титулуваните ни боксьори в националния отбор пропуснаха Държавното в Пловдив заради травми, но вече са възстановени и ще могат да участват в сръбската столица.

Представителният ни тим стартира подготовка със съвместен лагер с младежите. Двата тима ще се подготвят заедно преди участието им на международната сцена този месец. Младежите, предвождани от Борислав Бояджиев, ще се изявят от 14 до 24 октомври на Европейското първенство в Будва.

„Доволен съм, правим много хубави спаринги с младежите. Ние им помагаме за Европейското, те ни помагат за Световното. Републиканското също беше важно за боксьорите, за да играят мачове и да усетят ринга. Даниел Асенов и Радо Панталеев не участваха заради контузии, но вече тренират усилено и ще са на линия за Световното първенство”, сподели Жоел Арате. Специалистът уточни, че предстоят три важни спаринга – на 9, 11 и 13 октомври, които да определят групата за Белград.