Начало Бокс Танците на Усик (ВИДЕО)

Танците на Усик (ВИДЕО)

Танците на Усик (ВИДЕО)
0

Освен, че е най–добрият професионален боксьор в тежка категория в момента, Олександър Усик категорично е и най-танцуващият боец в света. След тежки и важни мачове, украинецът видимо не може да сдържа емоциите си.

Приливът на адреналин избива Усик не на агресия, а на нещо много по-хубаво и приятно – танци.

Най-пресният пример за това е мачът му с Антъни Джошуа от 25 септември. Тогава Олександър Усик свали британеца от трона, а веднага след победата си той започна да танцува казашки боен танц ,,хопак“ насред Лондон.

Танцовата слава на Усик зaпочна именно в Лондон, но преди 9 години. На Олимпийските игри през 2012 той спечели златен медал, а след победата на финала показа на цял Лондон и всички хора по света как се танцува „хопак“.

Всъщност Усик се занимава с танци много преди да се захване с бокс. Той е посещавал клуб по народни танци от ранна детска възраст. По празници дори е взимал участие в спектакли и танцови концерти.

В Украйна често го наричат – танцуващата машина. Боксьорът не се притеснява да танцува навсякъде: по време на тренировки, по време на лагер или дори на улицата. Но най-вече неговите съперници страдат от украинските танци на ринга.