Начало Бокс Теди Атлас посочи уникалното качество, донесло победата на Олександър Усик

Теди Атлас посочи уникалното качество, донесло победата на Олександър Усик

Теди Атлас посочи уникалното качество, донесло победата на Олександър Усик
0

Олександър Усик (22:0) официално е новият безспорен световен шампион в тежка категория, след като взе и титлата на WBC от ръцете на Тайсън Фюри (34:1:1) в сблъсъка им в Рияд. Критиците му все още не могат да разберат каква е формулата за успех срещу украинеца, след като на пръв поглед отстъпва по толкова много показатели на останалите големи имена в дивизията. Един от най-добрите анализатори обаче е решен да им даде отговор в положителен аспект, като посочи уникалното качество, което притежава олимпийския шампион от Игрите в Лондон, за да продължава да надгражда над своето име.

Казах в подготовката за този мач, че Усик притежава едно уникално качество и то е винаги да намира пътя към победата! Успя и този път. С голямо усилие и характер, демонстриран и от двамата“, написа Атлас в своя X-акаунт.

„Циганския крал“ сякаш крачеше към победата до средата на мача, тъй като държеше добра дистанция и пускаше редица изненадващи удари, с които разклати на няколко пъти съперника. В последствие обаче игровият му план бе разгадан, както сме виждали вече безброй пъти в мачовете на Олександър през годините, защото към края изглеждаше сякаш британецът е готов да рухне във всеки един момент. Съдиите накрая имаха трудности във вземането на решението, но двама от тримата все пак посочиха Усик.