Начало Бокс Теофимо Лопез стана за смях със заявката си за 9-цифрени хонорари или пенсия

Теофимо Лопез стана за смях със заявката си за 9-цифрени хонорари или пенсия

Теофимо Лопез стана за смях със заявката си за 9-цифрени хонорари или пенсия
0

Теофимо Лопез може и да си заслужи световната титла в суперлека категория на WBO след успеха си над Джош Тейлър през уикенда, но последвалата му заявка, че ще се пенсионира, ако не започне да изкарва 9-цифрени суми, стана повод за присмех не само в социалните мрежи, но и сред експертите. Дан Рафаел от Fight Freaks Unite посвети специален материал, в който даде куп причини, защо хондурасецът няма да се откаже от бокса на 25-годишна възраст.

Първоначалната теза на Лопез е, че ESPN е спечелила над $100 млн. от неговите срещи, а той получава нищожна част от тези приходи. След боя в „Медисън Скуеър Гардън“ той обаче си докара около $2,3 млн., което съвсем не е толкова малко, макар и на фона на хонорарите на Флойд Мейуедър да изглежда незначително.

Теофимо Лопез иска „деветцифрен“ договор, за да продължи да се бие, ще обмисли пенсиониране

Очакваме да научим официалните числа от продадените PPV пакети, за да придобием по-реална представа за приходите, които е генерирала изминалата гала в Ню Йорк. Важно е да отбележим също така, че мачът се проведе в зала „Hulu Theater“, която е с капацитет от 5 600 места, така че разпродадените билети съвсем не са генерирали невиждани приходи при цена между $90-1 329. Най-скъпите пропуски, разбира се, са във VIP местата, които са едва няколко стотин на брой.

Теофимо със сигурност има още много работа за вършене, докато хонорарите му набъбнат до 8-цифрени суми, което е по-реалистично от добавянето на още една нула, както настоява към момента.

Лопез е подреден под №2 в ранкинга на BoxRec за своята дивизия. Пред него все още е Реджис Прогрес, а и тепърва има да се доказва срещу хора от ранга на Хосе Карлос Рамирез, Арнолд Барбоса и Сандор Мартин.