Начало Бокс Джош Тейлър: Виждам много дупки в играта на Теофимо Лопез

Джош Тейлър: Виждам много дупки в играта на Теофимо Лопез

Джош Тейлър: Виждам много дупки в играта на Теофимо Лопез
0

Джош Тейлър ще трябва да брани шампионския си пояс на WBO в суперлека категория срещу Теофимо Лопез през идния уикенд, което означава, че идва ред на финалните подготовки преди големия мач в Ню Йорк. Шотландецът смята, че е разгадал пропуските в играта на латиноамериканеца и възнамерява да ги използва, за да му нанесе втората загуба в кариерата.

Мисля, че той е много добър боец. Прави доста неща настина, ама наистина добре. Много е атлетичен, бърз и екзплозивен, разбирате ли, има добри комбинации и други подобни. Но виждам, че прави и доста грешки, като се оставя открит. Прозират много дупки в играта му и смятам да ги използвам. Очевидно, няма как да ги кажа в това интервю, но, да, има много неща, които мога да използвам в срещата ни“, каза Тейлър пред Boxing Scene.

Лопез допусна първото си кариерно поражение срещу Джордж Камбосос-младши през ноември 2021 г., а след това нокаутира Педро Кампа в 7 рунда, но истинските му проблеми проличаха срещу Сандор Мартин, когато съдиите бяха разединени в крайната си оценка, за да му присъдят победата, въпреки инкасирания нокдаун във 2 рунд.

„Тартанското торнадо“ междувременно също показа известни колебания срещу Джак Катерал през февруари 2022 г. и отново реферите едва ги разделиха, за да решат носителя на титлите в IBF, WBA, WBC и WBO. В последствие той се отказа от цели три от поясите, за да се фокусира изцяло върху отбраната на този от Световната боксова организация.

Срещата между Джош Тейлър и Теофимо Лопез ще се състои в нощта на 10 срещу 11 юни в „Медисън Скуеър Гардън“.