Начало Бокс Теофимо Лопез с противник за дебюта си в супер лека

Теофимо Лопез с противник за дебюта си в супер лека

Теофимо Лопез с противник за дебюта си в супер лека
0

Теофимо Лопез ще дебютира в супер лека категория срещу Педро Кампа. Двете страни са се разбрали за условията и остават единствено подписите им да финализират сделката.

Педро Кампа (31-1-1) e мексикански състезател и никога не се е бил извън родното си държава. Най-големите му мачове всъщност така и не се случват. Първо през 2019г. той се оттегля от мач с Маурис Хукър заради контузия, а през 2021г. целият му отбор се разболя от Ковид 19 и така мачът му с Ейдриън Броунър също пропадна.

Теофимо Лопез пък за първи път ще стъпи в тази теглова дивизия. Миналият ноември той загуби обединените си титли в лека категория срещу Джордж Камбосос и оттогава не се е бил. Лопез претърпя операции и на двата си лакътя, а най-притеснителни се оказаха дихателните му проблеми, които всъщност бяха и причината за отсъствието му в залата.

Здравословните проблеми на Лопез, както и новата категория, може би са причината за лесната стъпка, която предприемат с отбора му. Той отдавна е обявил желанието си да обедини и супер леката категория. Припомняме, че в началото на месеца се заговори за мач между него и Джош Тейлър, но очевидно Теофимо ще иска да загрее преди да се хвърли в истинския огън.