Начало Бокс Полицията се заема с Тейлър – Катерал
0

Полицията се заема с Тейлър – Катерал

Полицията се заема с Тейлър – Катерал
0

Спорната победа на Джош Тейлър над Джак Катерал, която мнозина определят като пладнешки обир, ще бъде разследвана от полицията. Шампионът на WBC, WBA, IBF и WBO в супер лека категория защити поясите си, след като му бе присъден успех с 2:1 гласа (112-113, 114-111, 113-112). Това се случи, въпреки че Тейлър бе пратен в нокдаун в осмия рунд и му бе отнета точка заради удар след гонга в 11-ия.

Битката на двамата се проведе в Глазгоу, а говорителят на Катерал разкри, че властите вече са се заели със случая. „Всички са отвратени от станалото, което срива репутацията на нашия спорт. Трябва да разберем защо съдиите отсъдиха толкова грешно мача. Полицията вече е сезирана. Говорих и с Министъра на спорта Найджъл Хъдълстоун, който е наясно със станалото“, обяви Сър Линдзи Хойл, главен мениджър на претендента.

Според него, или става въпрос за измама, заради солидни залози, или има нещо друго, което остава скрито дори за най-запознатите със спорта. Със случая се е заел и Британският боксов контрол. Тейлър е категоричен, че Катерал трябва моментално да получи реванш, а ако бъде намерено нещо нередно в съдийските отсъждания, то резултатът от тази среща да бъде анулиран.