Начало ММА Махачев искал един милион долара за битката с Дос Аньос
0

Махачев искал един милион долара за битката с Дос Аньос

Махачев искал един милион долара за битката с Дос Аньос
0

Бившият шампион на UFC в „лека“ категория Рафаел Дос Аньос разкри защо битката с Ислам Махачев не се е състоила на събитието UFC 272. Бразилецът трябваше да премери сили с Рафаел Физиев, но последният се оттегли от двубоя поради COVID-19 инфекция. След известяването на тези лоши новини, Ислам бе офериран да приеме двубоя с Дос Аньос само дни след победата му над Боби Грийн с ТКО в първия рунд.

Това бе четвърти път, в който Махачев и Дос Аньос се уговарят за двубой, но той така и не се случва. В Twitter двамата се съгласиха за битка в по-високата дивизия, но в крайна сметка Дейна Уайт потвърди, че Махачев е отказал двубоя и Ренато Мойкано ще премери сили с Аньос.

Екс-шампионът при 70-килограмовите надделя със съдийско решение срещу сънародника му. Няколко дни след битката той сподели пред „The MMA Hour“ каква е била причината за отказа на Махчев да се бият.

Казах му, че можем да се бием в уговорена категория, или в полусредна. Дори му показах снимка на кантара ми след тренировка. В крайна сметка, чух, че е поискал един милион долара, за да се бие“, споделя Дос Аньос.

След отказа на Махачев да се изправи срещу Аньос, Дейна Уайт обяви, че дагестанецът ще трябва да премери сили с Бенеил Дариуш преди да получи шанс за титлата. Това опроверга информацията на боса на UFC, която бе споделена седмица по-рано, че следващият двубой на Махачев ще бъде за пояса.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".