Начало Бокс Световен шампион по бокс може да се завърне отново на ринга

Световен шампион по бокс може да се завърне отново на ринга

Световен шампион по бокс може да се завърне отново на ринга
0

Руслан Проводников, който е бивш световен шампион по бокс в супер лека категория на WBO, разкри че може да се завърне на ринга отново. 37-годишният руснак е депутат в руската Дума.

„Обмислям дали да не започна втори мандат депутат в Думата през септември 2021 година. Все пак това решение няма да е мое. Трябва да го пожелаят и моите сънародници. Ако хората, моите сънародници не го пожелаят, тогава през септември тази година ще възобновя професионалната си кариера и възнамерявам да се състезавам за най-високите титли“ сподели Проводников пред „ТАСС“, цитиран от „Boxing Scene“.

Боксьорът има общ баланс от 25 победи (18 с нокаут) и 5 загуби. Въпреки политическата кариера, Проводников заяви, че не е излизал от спортна форма.

„Моят треньор Джоел Диас ми каза, че ще се радва да ме види в лагера си и че му липсва работата с мен. Поддържам се в отлична форма и възнамерявам да премина през целия път до нова битка за титлата. Сигурен съм, че съм напълно способен отново да стана световен шампион по бокс“, завърши Проводников, който е и бивш претендент за световната титла WBO в полусредна категория.