Начало ММА Патрисио Фрейре хвърли ръкавицата към Макс Холоуей

Патрисио Фрейре хвърли ръкавицата към Макс Холоуей

Патрисио Фрейре хвърли ръкавицата към Макс Холоуей
0

Шампионът на Белатор в  две категории (лека и перо) – Патрисио Фрейре, е смятан от мнозина за най-елитния боец в цял свят при 65-килограмовите.

33-годишният бразилец се намира в серия от 6 поредни победи, като последното му поражение датира от 2016-та. „Питбула“ често е спряган за преминаване в най-комерсиалната верига UFC, където по презумпция се намират най-добрите ММА бойци на планетата.

Такъв ход обаче изглежда немислим в скоро време, а самият Фрейре предложи на един определен човек то отбора на Дейна Уайт да се присъедини към Белатор. Да, става въпрос за бившия шампион Макс Холоуей.

Снимка: БТА

„Определено бих искал да се изправя срещу хора от други организации“, заяви пред MMA Junkie южноамериканецът.

„UFC не ме интересува като дестинация. По-скоро бих искал да участвам в мачове с бойци от съседните вериги. Като в бокса – шампионите се бият помежду си. Това е нещото, което липсва на смесените бойни изкуства.

„Иска ми се аз да съм този, който да даде началото на този тренд. Но ще видим какво ще се случи в бъдещето. Може би на Макс Холоуей ще му омръзне да се бие за стотинки в UFC и ще дойде в Белатор.

„Може да го направим в Хавай. Вярвам, че в скоро време топ имената на UFC ще започнат да идват при нас. Не знам кой пуска слуховете, че тук няма пари“, допълни двойният шампион на Скот Кокър.