Начало ММА Волкановски детронира Холоуей

Волкановски детронира Холоуей

Волкановски детронира Холоуей
2

Това бе 18-та поредна победа за австралийския боец в ММА.

Претендентът Александър Волкановски победи с единодушно съдийско решение вече бившия шампион  на органбизацията в категория „перо“ – Макс Холоуей в подглавния сблъсък на събитието UFC 245.

Още от началото на срещата Волкановски започна да обработва водещия крак на Холоуей. „Страхотния“ съумя да вкара и повече удари от хаваеца във всеки един от рундовете. Холоуей от своя страна не намери решение, за да продължи доминацията си в категорията.

Така след 5 страхотни рунда се стигна до съдийско решение, което бе единодушно в полза на Александър Волкановски. Двама от съдиите дадоха лек превес на австралиеца (48-47), докато третия бе повече от категоричен (50-45).

Победата бе под номер 18-ет  за австралийския боец в ММА и общо 21-ва в кариерата. Единствената му загуба е през далечната 2013-та година когато Волкановски губи с технически нокаут в третия рунд от Кори Нелсън. Откакто е част от UFC, „Страхотния“ има 8 успеха в 8 срещи.

Макс Холоуей пък записа пета загуба в своята кариера, но интересното е че е първа за него от 6 години в тази категория. Той имаше 14 поредни успеха в категория „перо“ преди този сблъсък.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".