Начало ММА Волкановски детронира Холоуей

Волкановски детронира Холоуей

Волкановски детронира Холоуей
0

Това бе 18-та поредна победа за австралийския боец в ММА.

Претендентът Александър Волкановски победи с единодушно съдийско решение вече бившия шампион  на органбизацията в категория „перо“ – Макс Холоуей в подглавния сблъсък на събитието UFC 245.

Още от началото на срещата Волкановски започна да обработва водещия крак на Холоуей. „Страхотния“ съумя да вкара и повече удари от хаваеца във всеки един от рундовете. Холоуей от своя страна не намери решение, за да продължи доминацията си в категорията.

Така след 5 страхотни рунда се стигна до съдийско решение, което бе единодушно в полза на Александър Волкановски. Двама от съдиите дадоха лек превес на австралиеца (48-47), докато третия бе повече от категоричен (50-45).

Победата бе под номер 18-ет  за австралийския боец в ММА и общо 21-ва в кариерата. Единствената му загуба е през далечната 2013-та година когато Волкановски губи с технически нокаут в третия рунд от Кори Нелсън. Откакто е част от UFC, „Страхотния“ има 8 успеха в 8 срещи.

Макс Холоуей пък записа пета загуба в своята кариера, но интересното е че е първа за него от 6 години в тази категория. Той имаше 14 поредни успеха в категория „перо“ преди този сблъсък.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.