Начало Бокс Теофимо Лопес с шанс за безспорните титли в супер лека категория

Теофимо Лопес с шанс за безспорните титли в супер лека категория

Теофимо Лопес с шанс за безспорните титли в супер лека категория
0

Теофимо Лопес вярва, че може да получи шанс за двубой с Джош Тейлър в супер лека категория.

Доскорошният шампион при леките детронира хегемона Васил Ломаченко преди две години. Царуването му обаче не трая дълго и в следващия си мач загуби от Джордж Камбосос в интригуващ мач, завършил с единодушно съдийско решение, а след двубоя стана ясно, че Лопес страда от дихателни проблеми, които са се задълбочили. Това, както и екстремното сваляне на килограми, за да успее на кантара, са убедили боксьора да се качи едно стъпало нагоре в следващата категория, където на върха ѝ седи Джош Тейлър. Атрактивният шотландец е един от шепата безспорни шампиони в ерата на четирите колана.

От WBA стигнаха дотам да поставят Теофимо под № 2 в листата си, което доведе до остри протести на останалите боксьори в челната петица. Ръководните органи явно се сепнаха, но преместиха американеца само с две места назад и сега той се подвизава под №4, въпреки че няма нито един изигран мач в категорията.

Тези действия, както и разговор с Боб Аръм, който според думите на самия Лопес, му е подшушнал за възможна организация около двубоя, са му дали вярата и стимула да започне да подготвя атаката си към трона на Тейлър.

Пречка са единствено задължителните защити на шотландеца, които предстои да се изяснят.

Но щом Боб Аръм, който менажира и двамата боксьори, е положително настроен за развоя на този казус, шансът да наблюдаваме нова битка за безспорна титла е огромен.

Макар изключително несправедливо спрямо останалите имена в супер лека, няма как поне малко да не се надяваме на положително развитие. 

Двамата са млади, амбициозни и силни. Обещаваща комбинация за една взривоопасна вечер.

Възможно е и да видим Теофимо  в някой подгряващ мач преди директен щурм на върха, но мениджърите вече се облизват при мисълта за магнитута на подобен двубой, така че едва ли ще чакаме дълго.