Начало Бокс Тервел Пулев излиза срещу Кай Курзава в петък в Кьолн

Тервел Пулев излиза срещу Кай Курзава в петък в Кьолн

Тервел Пулев излиза срещу Кай Курзава в петък в Кьолн
0

Българинът ще гони 14-та поредна победа на професионалния ринг.

Тервел Пулев се завръща на ринга като утре вечер ще се изправи срещу германския боксьор Кай Курзава на галавечер в Кьолн.

„Два-три месеца тренирам на пълни обороти, чувствам се добре. Започнах да се усещам по-добре, усещам ритъма на професионалния ринг. Разликата с аматьорския бокс не е малка“ , заяви Тервел от Германия преди сблъсъка, цитиран от topsport.bg.

Съперникът на родния боксьор – Кай Курзава има баланс от 38 победи, 26 от които постигнати с нокаут, както и 8 загуби (5 с нокаут) в кариерата си до момента. Той се намира на 161-ва позиция в полутежка категория в световната ранглиста на авторитетния сайт boxrec.com. Курзава е загубил и двата си сблъсъка през 2019 година. В средата на февруари, той губи от Един Пухало с технически нокаут в третия рунд, а през юли, Курзава е нокаутиран още в първия рунд от Никола Милачич.

Тервел Пулев от своя страна е с баланс от 13 успеха и нито едно поражение на профиринга. Той е 82-ри в света в полутежка категория. Последната победа на ринга за по-малкия от братя Пулеви бе на галата през март, където той победи Мич Уилямс.

Този изключително важен ангажимент ще му попречи да подкрепи брат си Кубрат в битката му срещу бившия затворник Рейдъл Букър в неделя рано сутрин във Фресно, Калифорния.

„Целта и мечтата на Кубрат, която той споделя на всеослушание, е да стане световен шампион и мисля, че не е далече“, добави Тервел Пулев.