Начало Бокс Тервел Пулев разказа истории от спешното отделение

Тервел Пулев разказа истории от спешното отделение

Тервел Пулев разказа истории от спешното отделение
0

Българският боксьор Тервел Пулев сподели впечатленията си от спешното отделение за борба с COVID-19. Олимпийският медалист вече два пъти се яви като доброволец да помогне на докторите.

Тервел признава, че скоро отново ще се върне на първа линия в борбата с коварния вирус.

„Абсолютно всичко правя, от което екипът в спешното има нужда“, Пулев започна разказа си за NOVA. „В зависимост от ситуацията. Никога не е еднаква. Винаги се случва нещо. Все пак е спешно. Има различни пациенти, които пристигат. По време на пика имаше през 10 минути някаква линейка с пациент със съмнение за коронавирус.“

„Докато бях на двата пъти тук в спешно отделение, няколко неща ми останаха в съзнанието. Едното бе една възрастна жена със счупен крак. Нейните близки…виждаш страданието им, накрая като видях снимката от рентгена ѝ, костта бе разделена една от друга, което е доста брутално. Докторът каза, че от възрастта се получава лесно.“

„Виждаш гледки, които са доста неприятни. Една друга случка. Един пациент дойде в много неадекватно състояние. Трябваше да го заведа в съответното отделение. Пренасочиха го. В горното отделение не бяха подготвени. Идваме изненадващо. Стават и започват да работят. Не реагираха много бързо и започнах да помагам. Сложих го на място и си тръгнах. След това се засичаме с хората от отделението в болницата и ми казват, че ги е направил луди. Искаха да кажат, че не са могли да се справят. Стана ми комично“, признава Пулев.

Относно това кое е по-тежко – да бъде на ринга или в спешното:

„Двете неща могат да бъдат сравнени. Има последици. Има психологичски елемент. И двете са тежки. И в болницата, и в спорта, на ринга.“

„През моя поглед изглеждаше по-тежко вторият момент, когато бе септември-октомври. Тогава бе доста по-напрегнато. Много пациенти имаше. Ситуации, при които докторите не знаеха как да постъпят. Идва пациент с линейка и казват, че има съмние за COVID-19, защото не го приемат, понеже ако го вкарат, без да знаят дали е болен и утре се случи нещо с него, после близките ще търсят наказателна отговорност. Докторът трябва да мисли в перспектива. Други идват и ги питат дали имат тест. Те казват, че е от 2-3 месеца…“, допълва боецът.

„Това е професия, за която се иска призвание и трябва да го усещаш. Трябва да учиш около 10 години и това да ти е работата. Моята работа е друга“, отговори Тервел на въпрос дали е искал да стане лекар.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.