Начало Бокс Тервел Пулев ще става доктор (ВИДЕО)

Тервел Пулев ще става доктор (ВИДЕО)

Тервел Пулев ще става доктор (ВИДЕО)
0

Тервел Пулев ще става доктор. Съвсем не на шега, един от най-добрите ни боксьори в последното десетилетие бе зачислен в докторантска програма към Национална спортна академия „Васил Левски“. През месец март 36-годишният Пулев е положил успешно изпитите към катедра „Тежка атлетика, бокс, фехтовка и спорт за всички“ и вече започва работата си за придобиване на научна степен „доктор“.

Новината потвърди самият той в студиото на  „BOEC.BG“. Бронзовият ни олимпийски медалист от Лондон 2012 е специалният ни гост тази неделя, 21-ви април, от 19:00 часа в ефира на Bulgaria ON AIR. „Не съм го коментирал публично, но не е тайна – записах докторантура в НСА. Сериозен ангажимент е, както ни предупредиха и преподавателите. Нивото не е като на „бакалавър“.  Но аз не се плаша. В университета ми е най-приятно, сред млади хора, винаги може да научиш нещо и се доизграждаш като личност“, сподели боксьорът ни.

Тервел Пулев, който в момента е в серия от 13-та поредни победи на професионалния боксов ринг, има бакалавърска степен в специалността „Треньор и учител“ към НСА, а преди година успешно завърши и магистърското си образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в специалност „Право“.