Начало Бокс Тервел Пулев тренира национали по щанги

Тервел Пулев тренира национали по щанги

Тервел Пулев тренира национали по щанги
0

Олимпийският ни бронзов медалист по бокс Тервел Пулев преподаде боксови умения и знания на част от националите по вдигане на тежести. По-малкият от братята Пулеви проведе специална тренировка с европейския шампион за мъже Ангел Русев, световния шампион за младежи и европейски сребърен медалист Христо Христов, вторият от световно за младежи Васил Маринов, както и представителката на женската част от състава Мария Кирева. Това се случва в спортния комплекс на фамилия Пулеви в столицата.

Идеята е дошла като част от желанието за разнообразие и обмен на опит в подготовката на щангистите ни. В залата бе и президентът на Българската федерация по вдигане на тежести Ариф Маджид, който планира множество подобни съвместни прояви с водещи школи на тежката атлетика из страната.

Извънредната тренировка включваше първо упражнение с тежестите, след това всички преминаха към кондиционните упражнения и накрая се включиха в изпълнението на боксови прийоми под вещото ръководство на бронзовия оимпийски медалист Тервел Пулев.