Начало Бокс Тервел за мача с Чисора: Държаха ме, за да не нахлуя на ринга
0

Тервел за мача с Чисора: Държаха ме, за да не нахлуя на ринга

Тервел за мача с Чисора: Държаха ме, за да не нахлуя на ринга
0

Тервел Пулев е опитал буквално да нахлуе на ринга по време на двубоя на Кобрата с Дерек Чисора. Неговият по-голям брат отстъпи в много здрав и равностоен мач на британеца с 1:2 съдийски гласа. Битката се проведе в „О2 Арена“ в Лондон, като предизвика много коментари и полемики, предвид че Кубрат нанесе повече удари от противника си, но въпреки това допусна третото поражение в професионалната си кариера.

В предаването на „На кафе“ Тервел говори за моментите от срещата и емоциите, които е преживял. „Винаги съм искал да нахлуя да ринга, за да съм по-близо до брат ми. Това е по-силно от мен. Даже сега на мача постоянно ме дърпаха за краката, защото почти се бях мушнал под долното въже, но ме държаха. Залата беше много шумна, подкрепата на домакините беше сериозна и това ми пречеше да му говоря, да сме в контакт“, споделя Тево.

И допълва: „Имаше инфарктни моменти в този мач, тъй като аркадата му пречеше да вижда. Кубрат плюеше кръв, защото му стичаше в устата. В желанието да съм по-навътре възникна проблем, но всичко беше наред“.

Той уточни, че с Кобрата са усъвършенствали невербалната комуникация. „Ние сме си изградили този навик, както и навика да слушаш само ъгъла и от цялата зала да чуваш само това място. Това е умение, в случая имаше такива моменти, Кубрат само ме поглежда и му показвам какво смятам, че трябва да промени. За две секунди трябва да му покажа какво смятам аз“, разказа още Тервел като спомени от битката на 9 юли.