Начало Бокс Тинко Банабаков с първи профи мач в чужбина

Тинко Банабаков с първи профи мач в чужбина

Тинко Банабаков с първи профи мач в чужбина
0

Бившият национал на България по бокс Тинко Банабаков ще предприеме нова стъпка в професионалната си кариера на ринга. Роденият във Велико Търново боец ще запише първи мач при професионалистите навън.

28-годишният ни боксьор има насрочен двубой във Великобритания. На 16-ти юли българинът ще участват в голяма гала в Лондон и ще се изправи срещу местния боец Масуд Абдула.

Двубоят ще се играе в 8 рунда в категория „перо“.

Това ще бъде едва четвъртата битка за Банабаков при професионалистите, като дотук той е непобеден. И трите му победи обаче са на родна земя, а това ще бъде първото му изпитание извън границите на България.

Абдула е бивш шампион на Англия и местна звезда при аматьорите. Подобно на бившият ни национал и той ще се качи на профи ринга за едва петата си битка, като също не познава вкусът на загубата досега.

Искам да играя срещу сериозни съперници и да тествам нивото си. Не ме е страх и не бягам от никой. Имам достатъчно време за една сериозна подготовка и вярвам ще се представя на желаното от мен ниво“, коментира Банабаков за предстоящия сблъсък.

Боксовата вечер в Лондон се организира от известния английски промоутър Франк Уорън. В програмата са предвидени да се разиграят пет шампионски пояса.