Начало ММА Сехудо към Стърлинг: Млъквай и подписвай
0

Сехудо към Стърлинг: Млъквай и подписвай

Сехудо към Стърлинг: Млъквай и подписвай
0

Хенри Сехудо е все по-решен да се върне на голямата сцена. Олимпийският шампион по борба от Пекин 2008-а се оттегли от UFC, докато беше на върха. Той се отказа преди две години като носител на пояса в категория „петел“, но още тогава си остави отворена вратичка, че пак ще се бие в клетката.

Наскоро 35-годишният американец дори се върна в системата на USADA, което бе знак, че ще го видим отново и в октагона. А призива му към настоящия шампион в дивизията – Алджамейн Стърлинг е поредното доказателство в тази посока.

Сехудо е амбициран да стане първият в историята на UFC, който печели титли в три различни категории. Преди да се случи това обаче, той иска да разчисти сметките си с настоящия носител на пояса в дивизия „петел“.

За целта двамата си размениха закани през социалните мрежи. „Алджа-лейм, ако искаш да се биеш с най-добрия, аз съм тук. Ти Джей Пилашоу не заслужава шанс за титлата“, призова Сехудо.

На което получи отговор: „Истината е, че считам всички вас за незначителни. Как да преценя коя дребна подправка е по-добра от друга? Помогни ми, младши“.

И сякаш това преля чашата на търпението на бившия шампион. „Млъквай и подписвай договора. След като те нокаутирам ще ти сложа златния си медал, за да разбереш какво означава да си истински шампион“. По всичко личи, че Сехудо е твърдо решен да се завърне. Но дали Стърлинг е готов да приеме това предизвикателство?!