Начало ММА Дейна Уайт ще увещава Стивсън за UFC
0

Дейна Уайт ще увещава Стивсън за UFC

Дейна Уайт ще увещава Стивсън за UFC
0

Новият олимпийски герой на САЩ – Гейбъл Стивсън се доближава до опцията да стане част от най-голямата ММА верига на планетата – UFC. Такива са изводите, след като шефът на организацията Дейна Уайт обяви, че му предстои среща през уикенда с 21-годишния борец, който спечели златен медал в Токио в категория до 125 килограма на свободния стил.

Стивсън вече призна, че би обмислил преминаване към боеве в октагона. Той дори заяви, че ако го направи, ще са му необходими 18 месеца, за да спечели световната титла. Пояс, който в момента е притежание на Франсис Нгану.

Гейбъл ще бъде в града през уикенда и мисля, че ще се видим и ще поговорим. Пред него има доста работа, която трябва да свърши, преди да дойде в UFC, но ще видим какво ще се случи”, коментира предстоящата среща Уайт.

Последният олимпийски шампион, който стигна до световната титла в организацията, бе Хенри Сехудо. Наскоро той се оттегли от спорта, но коментира, че ако Стивсън наистина планира кариера в UFC, той ще бъде готов за върха в рамките на 2-3 години.