Начало ММА 98% от приходите на бойците от UFC изчезват веднага след края на мачовете
0

98% от приходите на бойците от UFC изчезват веднага след края на мачовете

98% от приходите на бойците от UFC изчезват веднага след края на мачовете
0

Около 98 процента от приходите, които бойците от UFC заработват със свое участие на галавечер, изчезват буквално минути след края на срещите им. Това призна Миша Тейт. Бившата световна шампионка в категория петел се завърна в октагона след 5 години пауза, побеждавайки Марион Рено.

За успеха си тя получи бонус от 50 хиляди долара, което по думите й е единствената сума, останала след двубоя. Тейт е заработила 200 хиляди долара твърд хонорар, но до нея реално са стигнали около 4 хиляди!
Всичките пари, които заработих по договор, се изпариха моментално. Чист късмет е, че ми дадоха бонуса от 50 хиляди за представянето ми, защото иначе щях да си тръгна с празни джобове”, коментира Тейт.

Тя признава, че за данъци и такси са най-големите й разходи. „70 процента от хонорара изчезва моментално, още със слизането от октагона. Това е реалността. Остават 30 процента. Те обаче са разпределени за хранителния ми режим, тренировъчно оборудване, пътувания по лагери и всичко останало, което е свързано с подготовката ми”, споделя Тейт.

По думите й, да си боец на най-високо ниво изисква огромни жертви. И дори да стигнеш до върха, разходите остават изключително сериозни. „Няма как човек да прави това заради парите. Просто защото почти не остават такива за теб. Това е един много, много, много скъп спорт. Само шампионите печелят наистина големите пари. Затова и се върнах – за титлата и да получавам истински, нормални пари”, каза още Миша Тейт.

По думите на Миша Тейт, само шампионите от ранга на Аманда Нунеш печелят истински пари в UFC Снимка: БТА