Начало Бокс Ленъкс Люис поздрави Виталий Кличко за годишнината от легендарния им сблъсък

Ленъкс Люис поздрави Виталий Кличко за годишнината от легендарния им сблъсък

Ленъкс Люис поздрави Виталий Кличко за годишнината от легендарния им сблъсък
0

Живата легенда на бокса Ленъкс Люис отдаде почит към своя бивш опонент Виталий Кличко в деня на годишнинаната на сблъсъка им от 2003-а година.

На 21-ви юни 2003-а двамата премериха сили в спор за титлите на WBC, IBO и „The Ring“. Люис беше поставен като фаворит преди тази битка, но в първите два рунда Виталий беше по-добър в размените и вкара британеца в някои неприятни за него ситуации. Въпреки добрия старт за по-големия от братята Кличко, той получи солидна аркада в разгара на двубоя, което доведе до края срещата.

Люис бе определен като победител в битка, която се оказа последно в кариерата на Виталий. 19-години по-късно Люис изрази своето уважение към Кличко не само за постиженията му на ринга, но и за смелостта му във войната, която се провежда на територията на Украйна.

„Обикновено на тази дата отдавам почит към битката ми с Виталий Кличко, но днес искам да поздравя самия Виталий. Той е в най-голямата битка на живота си. Саможертвите, които прави, за да служи на народа си са не само похвални, а и възхитителни. Изисква се много кураж, за да стъпиш в ринга като боец. Знаем, че всяка битка може да ни бъде последна, но куражът, за да се изправиш в името на съгражданите ти е на друго ниво…“, написа Виталий.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".