Начало Бокс Топ 10 на най-добрите нокаутьори в историята на тежка категория

Топ 10 на най-добрите нокаутьори в историята на тежка категория

Топ 10 на най-добрите нокаутьори в историята на тежка категория
0

Нокаутът е най-зрелищната част от бокса без никакво съмнение. Това означава, че майсторите в този аспект мога смело да бъдат считани за най-големите шоумени в този спорт. По тази причина решихме да проверим кои са топ 10 на нокаутьорите в историята на тежка категория и за целта се консултирахме със статистиката от talkSPORT.

10. Шанън Бригс – 77,9% (68 мача, 53 нокаута) – Бившият шампион на WBO бе един от най-страшните бойци на ринга в своите активни години в края на миналия и началото на този век. Сред жертвите му личат имената на Ерик Къри, Джейсън Уалър, Мелтън Боуен и Хорхе Валдес.

=8. Антъни Джошуа – 78,6% (28 мача, 22 нокаута) – „Ей Джей“ до неотдавна бе считан за истински майстор в просването на съперниците по гръб, но в изминалите няколко години нещата се промениха. Така или иначе двукратният световен шампион си остава един от най-добрите в историята, като дори дели това си място с една истинска легенда.

=8. Майк Тайсън – 78,6% (56 мача, 44 нокаута) – „Железния Майк“ е все така смятан от мнозина за най-великия на всички времена. Единствено проблемите му с наркотици и престоя в затвора опорочиха статута му на титан в бокса. Фактите обаче са такива, че той е автор на някои от най-бруталните изпълнения изобщо.

7. Чарлс Мартин – 78,8% (33 мача, 26 нокаута) – Може и да сте изненадани, но една от жертвите на Антъни Джошуа се ползва със славата на един от най-добрите нокаутьори наоколо. „Принц Чарлс“ може и никога да не се е качвал на световния връх, но съперниците му познават до болка силата, с която разполага, особено в лявото му кроше.

6. Дейвид Хей – 81,3% (32 мача, 26 нокаута) – Днес младите фенове на бокса може да го познават повече около екстравагантния начин на живот, но в активните си години Хей стана шампион в две тегови дивизии и е един от малцината триумфирали над гиганта Николай Валуев между въжетата. Парадоксално, това бе една от малкото му точкови победи.

5. Джордж Форман – 84% (81 мача, 68 нокаута) – За съжаление Форман прекарва своя пик доста преди нашето време. Можем обаче да си представим силата на този човек, след като е успял да нокаутира цели 68 противника на професионалната сцена. Повечето бойци не могат да достигнат общо толкова мачове, така че е наистина впечатляващ фактът, че е повалил 84% от опонентите си.

4. Франк Бруно – 84,4% (45 мача, 38 нокаута) – Някак несправедливо е, че Бруно остана запомнен от мнозина със загубата си от Майк Тайсън през 1996 г., когато сложи край на кариерата си. Бившият шампион преди това направи една удивителна кариера с необичайния си дистанционен бой. Той е висок 191 см., а рийчът му е от внушителните 208 см.

3. Витали Кличко – 87,2% (47 мача, 41 нокаута) – По-големият от братята Кличко сякаш остана в сянката на брат си, просто защото в най-добрите му години нямаше социални мрежи, които да го прославят на длъж и на шир. Украинецът бе толкова добър на ринга, че на практика печелеше мачовете си още преди да започнат.

2. Роки Марсиано – 87,8% (49 мача, 43 нокаута) – Колко велик трябва да си, за да вдъхновиш киното, литературата, музиката и дори модата, за да може от обикновен боксьор да се превърнеш в иконата, която е Роки Марсиано. По-смелите дори биха казали, че боксът е този глобален феномен днес, благодарение на „Броктън Блокбъстър“.

1 . Дионтей Уайлдър – 91,3% (46 мача, 42 нокаута) – Мнозина побързаха да пенсионират „Бронзовия бомбандировач“ след загубата от Тайсън Фюри, но нито един от тези хора не си даваше сметка, че американецът е най-добрият нокаутьор, слагал някога боксовите ръкавици. Преди да срещне „Циганския крал“ Уайлдър бе нокаутирал всеки един съперник, срещу когото се е изправял. Клишето тук гласи – когато цифрите говорят, дори боговете мълчат.