Начало Бокс Топ специалист: Усик има шампионска аура, ще бие Фюри

Топ специалист: Усик има шампионска аура, ще бие Фюри

Топ специалист: Усик има шампионска аура, ще бие Фюри
0

Главният редактор на легендарното боксово издание The Ring magazine Дъг Фишър даде интервю за YouTube канала ESNews, отразяващ професионалния бокс.

Той изрази мнението си относно битката, насрочена за 17 февруари в Саудитска Арабия между носителя на три титли в тежка категория Олександър Усик (21-0, 14 KO) и шампиона на WBC Тайсън Фюри (34 -0 -1, 24 KO).

Харесвам Усик. Той е по-добър спортист. Мисля, че е по-мобилен, има по-добра техника, мисля, че е по-активен. Ще надхитри. Фюри. Усик ми харесва повече в тази битка. Честно казано, харесвам характера му. Той е специален. Той има аура. Тайсън също има аура. Тайсън е помпозен, има харизма, той е шоумен и е силен противник, може би дори достоен да бъде включен в Залата на славата. Но има нещо различно в Усик. Той има тази аура на истински шампион, човек, който знае как да побеждава„, каза Фишър.

Относно прогнозата за голямата битка, той заяви: „Ще завърши с решение в полза на Усик. Фюри е труден за нокаутиране. Да, просто мисля, че Усик ще го надхитри, ще го измъкне в по-късните кръгове, особено в шампионските кръгове. Точно както направи срещу много мотивирания Антъни Джошуа в реванша. Мисля, че битката ще бъде близка и Усик ще спечели със съдийско решение на мнозинството„.