Начало Бокс Бащата на Тайсън Фюри: Той не ме слуша и може да падне от Усик

Бащата на Тайсън Фюри: Той не ме слуша и може да падне от Усик

Бащата на Тайсън Фюри: Той не ме слуша и може да падне от Усик
0

Бащата на световния шампион на WBC Тайсън Фюри (34-0-1, 24 КО) – Джон, разкритикува сина си и екипа му от треньори.

Главната битка в кариерата на Циганския крал предстои на 17 февруари – за четири титли в основната дивизия срещу обединения шампион от Украйна Олександър Усик (21-0, 14 КО). Фюри-старши похвали украинеца и екипа му за техния професионализъм и изрази съжаление, че за сина му всичко не е така.

Изразихте съмненията си относно тренировъчния лагер на Тайсън. Говорили ли сте с него за това?

Днес не мога да говоря с Тайсън за много неща, защото той вече не ме слуша. А в крайна сметка искам само най-доброто за него. Той е мой син, искам да продължи да побеждава. Искам само най-доброто за него. Не искам да съм някой за него, не искам да съм треньор, не искам да се занимавам с неговия бизнес, нищо подобно. Просто искам той да ме уважава достатъчно, за да каже: „Чук, татко, имаш право“. Мисля за него повече от целия му тренировъчен лагер и хората около него, защото той е мой син.

Но след минута изведнъж това, което казвам, няма значение. Никой не иска да чуе какво говоря, защото са свикнали да слушат глупости, а думите ми са съвсем други. Продължавайки да слушам тези глупости, ще завърши със сълзи. Ако хората не могат да ви кажат направо какво не е наред, не е нужно да работите с тях. Защото ще паднеш. И нищо не можеш да направиш по въпроса. Но както му казвам, не искам да съм му треньор. Никога не съм бил и няма да бъда. Защото не искам тази позиция.

Всичко, което искам от него, е да се съсредоточи правилно, да работи с ума си, да не подценява хората и да се отдаде на 110% на тренировките. Но той не прави това заради хората около него, които не могат да извлекат тези 110% от него. Защото той им казва какво да правят. И съдейки по последната битка, можете да кажете само това, което казвам аз. Състоянието му беше ужасно. Тайсън в никакъв случай не е в упадък. Той е само на 35 години. Джордж Форман спечели титлата на 46. Тайсън имаше само 30 битки, Джордж Форман имаше 80. Как може да е в упадък?

Можете ли да си представите на какво е способен един 100% Тайсън Фюри? Битката с Усик би била най-лесната битка. Но той остава верен на тези хора. Ако не са могли да го направят както трябва, как ще го направят сега? Има нужда от огромен ремонт.

Казахте, че половинчатите мерки са достатъчни за Франсис Нгану. Ще бъдат ли достатъчни половинчатите мерки, за да преодолеем Усик?

Не. Не. Не. Защото в крайна сметка Усик е съвсем различен боец. Той е съвсем различна риба. 75% Тайсън ще го премине, но представете си, ако беше 100%. Добрият стар Тайсън, който е навсякъде на ринга, е неудобен за Усик. Но познайте какво? Тайсън е двойно по-голям! И какво би станало? Тайсън щеше да го спре. Но със стила, който има сега, ще бъде лесно за Усик.

Притеснявате ли се, че това може да е първото му поражение?

Със сигурност! Ако той не направи никакви промени, това може да е. Усик е много добър. Той никога няма да има огневата мощ на Франсис Нгану, но ще донесе напълно различна игра на ринга и ще бъде трудно да се удари. Докато се опитваш да стигнеш до него, да нанесеш поне един удар – той е тук, той е там, той е навсякъде. И ще ви кажа това отново: Ако Тайсън беше на върха си, Усик нямаше да иска да се бие с него. Нито за титли, нито за каквото и да било. Той нямаше да излезе на ринга срещу Тайсън Фюри със 100% физическо и психологическо състояние. Сега Усик избра момента. Той мисли за екстремното си представяне, за битката с Чисора, в която му липсваше ударна сила. И за битката с Дилиан Уайт, в която, въпреки че той свърши работата, съм виждал по-добра работа от него.

Ще се опитате ли да се свържете с него отново преди двубоя?

Не. Преодолях го. Достатъчно. Ако няма силата или разума да каже, че баща му вероятно е прав, няма какво да направя. Толкова много хора сега се опитват да кажат на Тайсън да не ме слуша. Ако знаехте, че имате добра работа и целият ви живот е изграден върху тази работа, бихте ли искали да противоречите на шефа си?

Не.

Ето го. Ето и отговора. И аз ще възразя. Никога не съм вземал десет паунда от Тайсън, никога не съм вземал десет паунда от Томи. Нямам достъп до парите им и не ги искам. Аз съм никой, винаги съм бил никой и така ми харесва. Но това, което знам е, че това е шибан бокс. Знам, че Усик и неговият екип не могат да бъдат подценявани. Те работят блестящо. Той има страхотен екип. И това може да промени всичко.