Начало Бокс Фюри подкрепи Джошуа и „разкъса” щаба му
0

Фюри подкрепи Джошуа и „разкъса” щаба му

Фюри подкрепи Джошуа и „разкъса” щаба му
0

След множество критики, болшинството от които заслужени, от специалисти и други боксьори, Антъни Джошуа (24-2) получи изненадваща подкрепа. Бившият световен шампион в тежка категория на WBA, WBO, IBF и IBO бе сюрпризиран приятно от фамилия Фюри.

Бащата на шампиона на WBC Тайсън (30-0-1) – Джон изрази мнение, че Александър Усик (19-0) е един от най-нестандартните боксьори, които е виждал. Според него, Ей Джей няма вина за загубата и не трябва да бъде разкъсван от критики. Вместо това, Фюри-старши насочи вниманието към треньорския щаб на Джошуа, начело с Роб Макракън.

Anthony Joshua of Britain hits Oleksandr Usyk of Ukraine during their WBA (Super), WBO and IBF boxing title bout at the Tottenham Hotspur Stadium in London, Saturday, Sept. 25, 2021. (AP Photo/Frank Augstein)

„Усик е много неудобен, нестандартен боксьор. Наясно съм, че Джошуа не бе срещал досега такъв като него. В никакъв случай не смятам, че той е виновен за случилото се. Ей Джей направи онова, което от ъгъла му искаха. Той ги слуша безпрекословно, а проблемът дойде от треньорския му щаб”, анализира ситуацията Джон Фюри.

След което насочи изцяло негодуванието си спрямо действията на Макракън. „Планът на Джошуа бе сбъркан от началото. Той трябваше да боксира в стил Чисора – да го притиска, да ляга отгоре му, да използва физиката си. В осмия рунд треньорът му каза да стои зад левия прав, а това бе доста грешно, защото именно на такива действия разчиташе Усик”, казва още Фюри.

Любопитното е, че това не е първият упрек към Макракън и хората в щаба му. След загубата от Анди Руис в първия мач, специалистът бе разкъсан от критики, тъй като не е имало промяна в игровия план на Джошуа по време на самата среща. Тогава той бе обвинен, че е трябвало да държи Руис далеч от себе си, а е влязъл в размяна. Оказа се, че критиките са били основателни, тъй като именно по този начин Ей Джей спечели реванша няколко месеца по-късно.