Начало Борба Петър Касабов тръгва с шест националки за Световното по борба (ВИДЕО)

Петър Касабов тръгва с шест националки за Световното по борба (ВИДЕО)

Петър Касабов тръгва с шест националки за Световното по борба (ВИДЕО)
0

Селекционерът на женския ни национален отбор по борба Петър Касабов обяви списъка със състезателки, които ще участват на Световното първенство в Осло, Норвегия. Шампионатът на планетата започва на 1-ви октомври и ще продължи до 9-ти, като дамите ни тръгват на 3-ти октомври.

Очаквано извън групата остана капитанът на тима Тайбе Юсеин, за която съобщихме по-рано, че ще получи по-дълга почивка и ще се готви за новия 3-годишен олимпийски цикъл.

„Капитанът винаги ще липсва – като присъствие и самочувстви, като подкрепа за целия отбор. Но тя си заслужи тази по-дълга почивка. Знаем тя дълги години не е пропускала, а сега и тази травма, която не и позволи да се подготви максимално. Нека да почине сега“, говори по темата Касабов.

Другите ни три участнички на Олимпийски игри в Токио – бронзовата олимпийска медалистка Евелина Николова (57 кг), както и европейските шампионки за 2020-а Миглена Селишка (50 кг) и Мими Христова (65 кг), ще се борят и за световните отличия.

„Тръгваме със смесени чувства. След Олимпийските игри имаше лека преумора и се отпуснахме доста, лично аз. Но сега ми е малко по-спокойно“, коментира още Касабов.

За Осло ще пътуват и четирикратната европейска шампионка Биляна Дудова (59 кг), София Георгиева при 72-килограмовите и Мария Оряшкова в категория до 76 кг. Треньорският екип е в състав Петър Касабов, Стоян Петков и Георги Калчев.

Състав на България при жените за Световното първенство в Осло:

50 кг Миглена Селишка – „Левски“

57 кг Евелина Николова – „Ангел Гочев“, Созопол

59 кг Биляна Дудова – „Юнак-Локомотив“, Русе

65 кг Мими Христова – „Левски“

72 кг София Георгиева – „Левски“

76 кг Мария Оряшкова – „Челопеч“